Mike

Mike

Het krantenartikel van 12 maart jl in HLN is de aanleiding geweest voor Mike R. om ons te mailen. Nu het oerwoud aan struiken en onkruid is opgeruimd en het gebouw terug goed zichtbaar is, had hij er graag eens rond gegaan.

Met de toelating van de eigenaar sprak ik afgelopen maandag af met Mike. Hij had zijn vriendin Saskia en maat Kristof meegebracht. Ik had niet verwacht dat ik zo’n jonge gasten voor mij zou hebben.

Mike en zijn vrienden kennen het domein van Du Parc vrij goed. Zij gaven toe in het verleden ook wel eens over de omheining te hebben gekropen om rond te dolen in het gebouw. Nu er een nieuwe eigenaar is en het domein wordt opgesmukt, gerenoveerd en terug aan de Aalstenaar wordt gegeven, vonden ze dit niet meer gepast, vandaar zijn mail. Wel Mike, wij danken u hiervoor!

Maar vanwaar komt zijn passie voor Du Parc? Blijkbaar heeft Mike zijn mama nog als jobstudente gewerkt in Du Parc. Maar het is vooral de architectuur van het gebouw over de jaren heen en het karakter die het hierdoor uitstraalt die hem aanspreekt. Al vlug is hij een echt spraakwaterval en vergeet bijna foto’s te nemen.

Hij vindt het fantastisch wat de nieuwe eigenaar allemaal met het gebouw wil doen. Dat er zo veel als mogelijk wordt behouden en hersteld vindt hij een wijze beslissing. Dat er interesse is van Crossfit, een BMX-park, skatepark, binnenspeeltuin, kunst en cultuur wordt positief onthaalt.

Zijn maat Kristof komt zelfs met een goed idee op de proppen betreffende het betonnen gedeelte achteraan het gebouw. Hij zou dit volledig zandstralen en dan er prachtige streetart op zetten. Terwijl neemt Mike zijn foto’s met zijn gsm-toestel. Inderdaad, niet met een high tech, state of the art fototoestel maar gewoon met zijn gsm.

Benieuwd naar het resultaat hiervan vraag ik hem enkele van zijn foto’s van vandaag en van in het verleden door te sturen. Ik heb de toelating van Mike om ze te publiceren want ben van mening dat ook jullie ze prachtig gaan vinden.

Bedankt Mike, Kristof en Saskia voor de leuke, frisse babbel en zoals beloofd, eens de werken wat verder gevorderd zijn, doen we dit opnieuw.